sayang sayang saya :')

dreamy : The Sweet Tooth Cafe

selamat datang ke The Sweet Tooth Cafe Section.

tahu tak apa dia section ni? heh ni la aku nak bagitau ni. cita-cita aku selain menjadi seorang cikgu, aku nak bukak sebuah bakery atau cafe bersama-sama Future saya tapi semestinya menghidangkan segala yang manis manis sweet sweet dan yang boleh merongakkan gigi sahaja. makanya akan dinamakan sebagai 'The Sweet Tooth Cafe'.

apaaaa? berangan lebih?? hey! kalau kita nak mesti lah kena berangan dulu! kau ada? ada? takde kan. haha

okay kita proceed dengan CHAPTER by CHAPTER ya?


CHAPTER 1
Menu @ The Sweet Tooth Cafebila bercakap pasal menu semestinya lah nak menu yang comel comel dan bergambar! ape barang menu yang cuma ada tulisan je kan? ingat baca buku telefon ke ape?

owh btw ini bukanlah the only menu yang ada( i mean, bakal ada) dekat cafe tuh nanti. akan di update lah dari semasa ke semasa. akan ada penambahan desserts, jenis kek, etc. owh, sweet tooth babies sekalian, you guys should feel blessed for this.


CHAPTER 2
Theme @ The Sweet Tooth Cafe


aku nak buat tema kedai warna purple + pink. perghhh sweet kan?gambar yang second ni memang pergh kan? ahhhh cepatlah dewasa! tak sabar nak ada cafe sendiri yang rupa macam ni!


CHAPTER 3
staff @ The Sweet Tooth Cafe


semua pekerja cafe saya tuh nanti akan ada uniform wear yang comel! dari si pembuat cake a.k.a baker yang hebat, cashier yang amanah, waiter yang comel, dan pembuat-pembuat desserts cool yang lain, akan diberikan uniform wear dan apron dengan warna tema cafe saya; purple or soft pink or both :p

eh satu lagi, mesti nak kena ada jahit nama kat setiap uniform tuh nanti sebab senang saya nak panggil nama mereka;

'Awak yang nama Khairul Fahmi tu, tolong ambil order kat table nombor 10 please'.
ataupun
'Si Comel yang nama Lisa Surihani tu, awak dan siapkan Pavlova Cake yang Datin ZZZ order tu?'.

Heh, amboi kau berangan tak agak-agak. hahaCHAPTER 4
take away packaging @ The Sweet Tooth Cafe


sama macam fast food station lah jugak, yang tak abis sesi rongak rongak gigi kat kafe, boleh diangkut bawak balik untuk sambung rongak rongak gigi kat rumah. ataupun yang memang datang beli sebab nak bawak balik rumah; 5 pieces of cupcakes please?


perghhh mencomelnye packaging ni kan? :')


tapi yang ni aku rasa paling cute dalam ramai-ramai;


this is cute bro! haha nak ni nak ni!


CHAPTER 5

promotions & events


nanti aku nak buat banyaaakkkkk promotions untuk my Sweet Tooth Cafe ni. eh? nak tarik customer ramai-ramai kan? haruslaa. hehe

# Promotion 1 : Lucky Tooth of The Day
Lucky Tooth ni kira macam lucky customer yang datang kat kedai aku tu la. 100th customer of a week ke, of a day ke, macam tu. so konon nak lagi sweet, gelar la dia Lucky Tooth kan. lepas tu Cik/Encik Lucky Tooth tersebut akan dapat RM 100 voucher makan kat cafe. takpun on that day, dia dapat All-You-Can-Eat offer. lagi best kan?

# Promotion 2 : PurplyPink Health Day
yang ni aku tiru idea dari mana ntah. untuk promosi yang ni, sapa-sapa je yang datang cafe pada hari tertentu dengan berpakaian berwarna pink/purple akan dapat 50% percuma bagi setiap pembelian. chewahhh. kan best tu? tak kisah lah pakaian ke, casing handphone ke, it can be anything! janji ada yang warna pink/purple, mesti akan dapat menikmati promosi tersebut. :D


# Event 1 : Birthday Party & Baby Shower
sapa-sapa yang nak reserve untuk both events ni, boleh berbuat demikian dengan menghubungi pihak pengurusan di nombor sekian-sekian-sekian. perundingan harga dan penetapan tema boleh diuruskan :))