sayang sayang saya :')

Friday, October 29, 2010

trimas,kamu.

bila aku tengok dekat kotak trafik aku yang kaler hitam tuh,aku tengok lokasinya.
aku rasa,itu kau.
dan yes,aku tak silap bila itu memang betol-betol kau.

suke?yes.sebab kau ingat lagi pada blog aku ni ya.
sedih?masih ada.sikit-sikit.
senyum?ada jugak.tapi tawar.

terima kasih sebab tak block aku.
aku dah tahu 2 hari lepas.
ingatkan kau kejam sangat sampai nak block2 bagai.
rupenya kau baik jugak.
huhu

sila jangan buat hal.

blackout blackout blackout!
duhai boyfren ku tersayang.plis jgn buat hal.
duit ptptn saya dah kering nih.
nanti saya nak berjalan jaoh.
jadi agak susah untuk saya jika awak takde dan asyik mati-mati je.
please.jadi boyfren yang baik yer?
please..jangan ulang kejadian blackout macam bulan 7 aritu.
please..jadi la Sony Ericsson yang kacak lagi macho.
please..
jangan hampakan saya.
jangan blackout lagi.saya agak susah untuk hidup tanpa awak.
nanti mak dan bapak saya nak kontek saya susah.
nanti madu awak nak kontek saya pun susah.
please.BE GOOOOOOOODDD..

elmo,u r so adorable!


please please please!
aku mahu ini!
nak jugak nak jugak nak jugak!
dah survey,harganya RM29 je.
bila ntah mahu rembat sehelai!
cute sungguh!

aaaahhhh
cookie monster ni pown agak menawan kalbu!
nak nak nak nak nak!



ahhhh..tibe-tibe menyelit pulak cupcake elmo kat sini!
comel! damn! aku jatuh hati agi! :p

berapa yang sayang aku?

hari tu aku ada buat FB Test.
saje je kan nak test market.eh bukan,nak test.nak tengok ramai ke tak yang sayang aku.
tapi hampa.huhu
tengok lah ni!


sikit gile yang sayang aku kan?
tak berpadanan langsung dengan bilangan kawan.

test result: 42 per 1030.cis3!

aahhhh takpe!
kecik hati nih!
huhu

tentang cita-cita

zaman sekolah dulu korang pernah tak tulis biodata?
pernah tak ada buku nota yang comel-comel,yang dibeli kat kedai buku,lepas tu dibuat buku biodata?
pastu tulis pulak tak main aaaa ngan pen biru kilometrico tuh.pen mesti yang warna warni,ada glitters ape sumer.hehe
yang fungsinya,mintak biodata kawan-kawan.
ala..yang kita kena tulis nama penuh,nama samaran,hobi,bilangan adik beradik,CITA-CITA,nama kawan baik,musuh la dan macam-macam lagi.pernah kan?hehe

okay.aku nak cerita pengalaman aku selama bergiat aktif dalam kegiatan ni sejak sekolah rendah.huhu

dulu-dulu,aku akan tulis cita-cita aku: cikgu tadika.
sebab aku rasa,boleh main mainan and lego sekali ngan anak murid.cis! cita-cita tak matang.

then aku tulis macam ni pulak: pilot DAN doktor.
DAN okay,bukan ATAU!
gila ape nak jadi dua dua?haha
sebabnya time tuh baru berkenalan dengan perkataan 'pilot'. (kot?)

kadang-kadang ada jugak macam ni:
cita-cita: suri rumah sepenuh masa.haha
yang ni sebab tiru biodata kawan-kawan lain yang dah tulis dalam buku tu!

dan sekarang.cita-cita yang jitu adalah guru pendidikan khas.
dan mengikut perancangan serta matlamat jangka panjang,mahu bisnes cupcake secara sampingan kat sekolah nanti!

berangan-angan? yes!
angan-angan penting untuk mencapai cita-cita.kan kan kan?

u're so cool sarah honey! syabas!


salam..selamat pagi yang indah semua!
waaaaaa...aku berjaya tido sorang-sorang semalam!
hebat tak? hebat tak?
sape boleh lawan? haha
memang takot,tapi pura-pura berani sebab takot si 'dia' tahu yang aku sedang takot.
takpe..cool.Allah lagi Berkuasa.kan3?
semalam tidur dengan bilik terang benderang.
jam 11 malam lagi mata dah shut down.
then diulit pulak dengan MP3 surah Yasin.
sebelum tido aku SMS umi,bagitau beliau yang aku nak tido sorang-sorang.
umi pesan, 'pastikan pintu bilik dikunci betol-betol'
done.hehe

p/s: tengahari ni nak makan ape yer?lunch kat kedai abang kacak lah! cis,gatal gatal gatal! hoho

KHAR.terengganu.


malam ini,roomate aku nak tinggal aku dah.dia nak balik kampong dia kat kelate sane.tinggal la aku terkontang-kanting dalam bilik ni sorang2..
nasib baik ada kak naemah-hebat.huhu
tak tahu la nak bikin apa malam nih kat KHAR ni.
dahla seram siot duk sorang2.
dan jugak bosan sbb tak tau nak menyembang dan gossip dengan sape.
student sini ramai gak yang xbalik beraya.
especially rakyat-rakyat dari sabah dan sarawak sana.
student melayu pun ramai yang stay sini,beraya kat sini.
diorang cakap 'alah,raya haji je.tak meriah pun kat kampung sane.'
hebat sungguh mereka.langsung tak homesick.syabas!

okay.ini agenda aku untuk beberapa hari sebelum balik ni.
1.potong kuku.DONE
2.kumpul segala nota.IN PROGRESS
3.tidur right after semayang isyak dan bangun around jam4.macam biasa.(rutin aku semenjak 2 menjak nih)
4.mendobi segala pakaian.
5.study hard study smart. (i try yer buat yang ni?hoho)
6.berkemas untuk pulang ke tanahair.DONE

yang tuh je kot.then bila dalam bas,berangan-angan tinggi melangit.dan berdoa supaya aku tak rasa nak terkencing bila tayar bas mula berputar.
(owh plis lah,aku taknak dah tahan kecing dari Tanjung Malim ke Kuantan mcm arituh!)

Thursday, October 28, 2010

sedih (sikit)

aku kena block?
okay.paham..benci sangat kot sama aku yang hensem ni.
takpelah.

sedih?sikit-sikit.
terasa?banyak jugak..
benci?tak..
frust?ada jugak..
takpe..takpe..
demi kebahagiaan kan?
setelkan semua balik..
aku terima je..
cuba untuk terima.
and yes,hilang sudah stalker aku.

p/s: aku tak pernah mengharap yang aku hilang kau.tapi malangnya,kau yang hilangkan diri dari pandangan aku.terima kasih,PLB.
-we're not supposed to meet actually.u and me,just make the thing even worse!

hari terakhir kelas semester 1

baru pulang dari kelas,kelas terakhir aku untuk sem pertama nih.huhu
pagi tadi lenggang je kat depan kampus.yela,semua senior2 dah angkat kaki balik kampung masing-masing da.
tinggal la kami-kami yang mempunyai lecturer paling berdedikasi abad ini,Encik Sarib!
tepuk tepuk tepuk!

okay.sekarang dalam proses nak combine segala nota-nota,yela dah nak balik kampung kan.
habis je cuti study week and cuti khas ni,terus final exam.
mesti kat rumah nanti nak kena study2 sikit.aishh..yeke?
boleh caye ke?hahahahhaa

1hb November,can't wait!

p/s: buat kawan-kawan yang tgh berperang dengan final,di semua universiti seluruh Malaysia,tak lupa kawan nun jaoh di Indonesia,Buffalo dan Mesir,juga kawan-kawan blogger,gudluck! moga dapat menjawab dengan tenang yer.Amin..

jangan baca entry ni takde pape.


tak tahu macam mana nak start entry ni.
rasa macam dah tak reti nak berkias-kias.
kalau nak tulis secara direct,takot nanti ada yang akan terasa hati dan kecil hati.

hari ni,aku janji pada diri sendiri untuk tidak ganggu hidup orang lagi.
betul-betul janji.
trima kasih untuk semuanya lah.
i'll never forget u,4 da rest of my life.
itu saja.
(tak nak tulis panjang-panjang,takot nanti merapu meraban)

p/s: entry ini ditujukan pada awak,wahai stalker ku tersayang.
(you know who you are)

Tuesday, October 26, 2010

MALAM PERTAMA KITA

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justeru malam pertama perkawinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara

Hari itu... mem pelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. .
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...

Itulah sosok Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Karena sangat terkenal bernama Kafan
Wangian ditaburkan kebaju Kita...
Bahagian kepala.., badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah.... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah longlai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang telah tib a duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan
Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawab kan seluruh langkah kehidupan

Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..

Dan ketika 7 langkah telah pergi.....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperoleh Nikmat Kubur...
Ataukah Kita akan memperoleh Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu....

SUSPEN JE SEMUA YER?
KISAH MALAM PERTAMA..

Sunday, October 24, 2010

teruskan diam kamu


aku punya banyak cerita untuk kamu.
aku punya banyak kisah untuk aku perihalkan pada kamu.
aku punya banyak nasib untuk diadukan pada kamu.
aku punya banyak rindu untuk dinyatakan buat kamu.
aku punya banyak banyak banyak banyak hikayat untuk dikongsi bersama kamu.
tapi untuk 2,3 hari yang aku hilang kamu,
aku lupa segalanya.
dan biarlah,lupakan saja.cerita-cerita itu.

perihal sakit jiwa tentang 1.


saya ada 1.datang lagi 1 yang lama.
kemudian 1 yang lama datang juga.
1 yang lama itu sudah ada 1.
1 yang lama lagi 1 itu belum punya 1.
saya baik pada ketiga-tiga 1.
akhirnya,saya dapati sepertinya saya telah hilang ketiga-tiga 1 tersebut.
saya menyesal.
'bodoh betol saya ini'

wahai saya,sudahlah.
ada 1 cukuplah.
1 itu kan yang paling baik?
1 yang lain itu sudah ada 1.biarkan.
1 yang lain itu akan jumpa 1 dia.akan bahagia.
sudahlah.

cerita santai tengahari aku

baru balik dari hantar assignment kat kampus.
puan,jangan marah kami selit kat bawah pintu je.
harap diterima surat cinta kami tu yer?haha

balik kampus,ke cafe beli nasik tengahari.
BORING tengok lauk.
ada la 4 5 kali aku pusing dereten meja tu,xtahu nak beli lauk apa.
nak makan ayam?tak payah.badan dah gedempol macam ayam,lagi mau makan ayam.
ikan?grr..dah banyak hari aku makan ikan.
sayur faveret?
ciss..brokolinya dah habis dikuis orang lain,yang tinggal cuma batang sawi yang besar-besar macam nak bunuh orang.

kesudahannya,aku amik lauk ikan-yang-aku-tak-tahu-nama
pastuh amik kuah tomyam sikit-sikit.
pastuh aku ceduk 2 bijik fishcake yg sedap tuh.

makcik,makcik masak memang marvelous.
esok masak yang lain pulak boleh?ngeeee

Sultan Ismail Petra kena cekup



ini diambil dari i love kelantan



Kejutan di pagi Isnin.

Kalau pun, benar-benar pihak polis melakukan Latihan,
tapi kenapa perlu Sultan Kelantan yang tengah gering sebagai objek latihan ?

...ALLAH maha Adil, kalaupun tidak menghormati baginda Sultan, hormatlah baginda Sultan yang tengah Gering.

Terkilan dengan " operasi " polis Malaysia.

"Ayah...pulangkan balik tangan Ita..."

Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..


"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",)

hidung kembang

sepatutnya ada entry sebelum ini.tapi takpela,gabung 2 dalam satu,boleh?

okay.aku da lama bukak blog ni.tapi baru tahun ni aktif.sejak bulan 7 yang lalu ever since aku daftar masuk blaja kat sini la.dan start dari hari tu,aku berangan-angan nak kumpul statistik viewer blog aku seramai 100 views.
berkat selalu ber-bw,akhirnya hari ni aku berjaya kumpul ini.
(kembang idung sikit.huhu)


mungkin bagi orang lain benda ni ciput je.ala,setakat 100.tapi bagi aku besarrrrr maknanya.hehe
terima kasih pada anda yang sudi merayap-rayap dan terus serang hendap serta bagi semangat ke rumah aku ni yer.
lain kali datang lagi.
trimas kasehhh!

p/s: malam ini lepas ber-wc,menangis pulak.trase hati mungkin? ahh..pedulikan tentang perasaan.darjat dan kemuliaan serta status lagi penting (kot?)

Saturday, October 23, 2010

kontroversi betul!

malas ulas banyak,takot tersilap cakap pulak.
entry ini bukan niat mau timbulkan kemarahan mana2 pihak yer.

tapi kenyataan2 nih memang panasssssss
benci bebenoe yer pada kelantan?

kawan-kawan mari pakat kita kelih!




skala najis anda.

jika anda sedang makan @ nak pergi makan,sila batalkan niat untuk berbuat demikian.sekarang!
sebab anda akan melalui satu pengalaman paling menggelikan selama hidup anda pada hari ini.muahahaha

Health Worldwide Organization telah keluarkan satu skala najis.
so ini bukan fakta yang memandai aku reka yer kawan-kawan.
ini betul-betul punya!

ketahui tahap kesihatan usus kecil dan besar anda disini!


TYPE 1 & 2: ANDA SEMBELIT!

TYPE 3 & 4: ANDA SIHAT! TAHNIAH!

TYPE 5 & 6: KE ARAH CIRIT-BIRIT!

50 Bloggers Diperlukan

tadi berblogwalking lagi...adeh..
macam takde keje lain je aku ni kan?heeee
jalan punya jalan
pusing punya pusing,terjumpa pasal 100penulis.
ape benda tuh?haaa...sebenarnya aku pun kurang ilmu dan kurang tahu pasal benda alah ni.

okay berbalik kepada tajuk.
aku sangat-sangat, amat-amat, sungguh-sungguh,betol-betol nak jadi salah sorang daripada 50 bloggers yang diperlukan tersebut.
kerana:

1.mahu tambahkan lagi traffic ini blog.

2.mahu lagi ramai orang hendap ini blog!

3.mahu jana lebih kuasa elektrik,eh tipu,jana lebih banyak stalker dan pengunjung berbayar.

4.mahu tambah lagi ramai rakan bloggers.

5.mahu tambah market aku punya blog.awwwww...

hahahahahaha..
okay,cakap banyak tak guna.
jom kita ramai-ramai pakat serbu sini!

50 bloggers diperlukan

ataupun boleh klik link yang ada pada sidebar blog ini.
TQ!

ISLAM vs kafir

1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita?

Sebenarnya makan hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini.


2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada secawan kopi di tangan mereka.


3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.

4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.

cerita santai pagi aku.

pagi yang sunyi.
lepas subuh tak tido,terus kemas buku dan fail.
cek berapa banyak nota yg missing.
quite a lot,nanti hari dah cerah,nak kontek budak2 kelas.

sarapan?alhamdulillah sudah..
roti gardenia perisa jagung rm0.60 + segelas perl' cafe.
tapi tak kenyang lagi.
berselera sungguh sejak akhir2 ni.
rumate cakap aku senang hati,sebab tu selera makin bertambah.
ahhh senang hati kejadahnye.final dah makin dekat,tarikh balik kampung dah makin hampir! hehe

pagi ni,saat ni,terasa mahu menjamah ini.

ahhh..ni kes bw kat satu blog ni la.ada ke patut dia taruk gambar aiskrim?meleleh air liur basi aku dibuatnya.adoi.




entry ini,jangan baca.

naik meluat dan geram sama budak tuh.
dah terang2 buat jahat,lagi mau cover konon2 dia baik.
cis kau! jangan ingat kami2 ni ngekkk sangat yer.
sekali terkena dengan kejahilan,kejahatan dan kesalahan itu,tidak akan sekali-kali kami terpedaya lagi dengan kebaikan yg sekelip mata tu.

yes,akan lebih berhati-hati dan tidak terpedaya dengan kebodohanmu itu.

blahhh dan sila angkat kaki yer.
harap sem depan aku dah tak serumah,searas,seblok,sekolej dengan kau.
wahai budak hingusan!

Friday, October 22, 2010

ada apa dengan jari manis?

entry ni dipetik dari seorang blogger ketika aku blogwalking pagi ni.
seronok pulak baca.haha



Pertama, tunjukkan telapak tangan anda,jari tengah ditekuk ke dalam.

Kemudian, 4 jari yang lain pertemukan hujungnya.

Permainan dimulai, 5 pasang jari tetapi hanya 1 pasang yang tidak dipisahkan...

Cubalah membuka ibu jari anda, ibu jari menwakili orang tua, ibu jari boleh dibuka kerana semua manusia mengalami sakit dan mati. Dengan demikian orang tua kita akan meninggalkan kita suatu hari nanti.

Tutup kembali ibu jari anda, kemudian buka jari telunjuk anda, jari telunjuk mewakili kakak dan adik anda, mereka memiliki keluarga sendiri, sehingga mereka juga akan meninggalkan kita.

Sekarang tutup kembali jari telunjuk anda, buka jari kelingking, yang mewakili anak2. cepat atau lambat anak2 juga akan meninggalkan kita.

selanjutnya, tutup jari kelingking anda, bukalah jari manis anda tempat dimana kita menyarung cincin perkawinan anda, anda akan hairan kerana jari tersebut tidak akan boleh dibuka. Kerana jari manis mewakili suami dan isteri, selama hidup anda dan pasangan anda akan terus melekat satu sama lain.

owh..how sweet.hehe

selamat hari lahir,budak kecik tersayang!


kelmarin,22hb 10 2010 adalah hari ulangtahun kelahiran adik aku, Harith Rasydan yang ke 2.

harith,kami panggil sebagai ayeih.kadang-kadang toyeih.kadang-kadang jugak,ayeih syidangg..

budak kecik,kau ni nakal tahu?
perut besar.tapi tak gemuk sangat.
hitam-hitam panis dan pahit nescafe,itu warnamu.hehe
dia sihat,tapi sakit.
ayeih,i love you no matter what.
semoga panjang umur,membesar dengan sihat walafiat.
semoga nanti boleh masuk tahfiz yer?
ikot jejak langkah abg awak,luqman.
I SYG U,BUDAK GEMUK.MUAHHH DARI PERAK!

cerita santai malam aku

lewat malam ini, 3:09 am.masih belum lelap.
segala kerja dah 90% settle.
cuma tunggu sikit rasa rajin je.
dalam proses menyiapkan buku log pengurusan ko.

bagasi untuk terbang(ini tipu yer,jalan darat sebenarnya) balik beraya ke tanah air nanti dah 60% settle.sem pertama ni aku ingat nak bawak balik segala harta benda aku sebab aku tak percayakan bilik simpan barang sebelum cuti sem awal bulan 12 nanti.berdasarkan cerita akak-akak senior yg hot tu,barang-barang yang disimpan takde guarantee akan selamat dari pijak dan hempak orang lain.ok.

hari minggu.malam tadi tak sempat mendobi.hausmate aku tidor awal.esok jelah kot.dobi dobi dobi.jangan jumpa mamat sabah yang tak reti guna mesin dahla.sia-sia je kena bantai gelak ngan aku dan hausmate aku tu.hehe,lawak je.

esok.plan dalam kepala nak ajak hausmate dan 2 kawan sekolah pergi melepak kat tasik proton city.konon sebagai penutup semester 1 ni lah.konon.
nak pergi pantai,wey tambi! sini mana ada pantai! nak jumpa pantai tunggu kau balik terengganu tersayang lah! haha

ok.berbalik kepada topik tasik.sepatutnya minggu lepas lagi dah terlunas plan ni.tapi macam-macam halangan lah pulak.dan sekarang,mood untuk berjalan-jalan kat tasik tu macam da kurenggggg sikit.ntah,tak payah la kot.
tengok dulu la macam mana.tengok dulu..

p/s: rindu.tidur.frust.fake.lie.alone but not that lonely.




duhai wanita,syurgaku.


duhai wanita..
kuatkanlah semangatmu.
kuatkanlah imanmu..
kuatkanlah kepercayaanmu kepada tuhanmu..

duhai wanita..
di kedinginan malam sunyi ini..
aku panjatkan doa untukmu..
semoga Allah mengasihanimu sebagaimana kamu mengasihani aku sewaktu aku masih kecil.
aku mahu kau bahagia sepertimana kau bahagiakanku..
semoga derita itu pergi dari nyawamu..

duhai wanita..
aku mendoakan kau dimurahkan rezeki dan sentiasa memperoleh limpahan kurniaNya..
semoga Allah mengampunkan dosa-dosamu duhai wanita..
semoga Allah memberkati usiamu..
semoga Allah memanjangkan usiamu.
agar aku,sempat mencurahkan segala kasih kepadamu.
agar aku,sempat membalas sedikit dari pengorbananmu..
agar aku,sempat melunas hutang jiwa terhadapmu..

duhai wanita..
hapuskanlah segala air matamu itu..
agar hati aku tidak sengsara melihatnya..
agar semangatku ini tidak luluh kerananya..

duhai wanita..
cintaku ini subur tak pernah hilang..
kau ampunkanlah segala dosa dan silap perempuan ini.
agar aku,memperoleh keberkatan dan rahmat yang tidak pernah putus dari Tuhanmu,Tuhanku.
Tuhan kita yang satu..

wahai wanita,sayangnya aku,cintanya aku.
tak terhitung olehmu,wahai wanita.
tabahkan hatimu.

Thursday, October 21, 2010

sophie.i miss you.

tengahari jumaat yang indah,aku call rumah.
macam biasa,adik kesayangan yang angkat fon.

aku: helo coya! coya watpe?

coya: helo.coya pakai stokin along,pinjam.

aku: ha? kenapa?

coya: coya demam.pinjam stokin along lah.

aku: yeke?cian coya..susu isap dah?

coya: isap dah.ubat makan dah gak.

then sembang ngan umi pulak.
risau betul dia bila coya demam.
yelah,takot cerita lama berulang lagi.
tak faham sila rujuk TEKAN KAT SINI

kesian adik aku..
tunggu along balik yer.
jangan nak macam-macam.
nanti kita pegi playground sama-sama.
along belikan air kotak dan cikedis.
eh silap.cikedis takleh masuk list
nanti umi bising.
ok babai sayang.
i love you.NORDINA SOEFYA

Wednesday, October 20, 2010

jerk of part 1

bagaimana rasanya bila anda tahu anda memang terbaik dalam melakukan tugasan berkumpulan.
dan anda juga mampu memberikan kerjasama yang sangat mantap dalam menjayakan tugas tersebut.
tapi ahli kumpulan anda yang lain teramatlah pasif atau bahasa kasarnya disebut lembab!
bagaimana ya?
jika anda je yang beriya-iya nak buat kerja sebagus mungkin tapi ahli yang lain acuh tak acuh je.
babe,ini markah kumpulan doe.
lau tugasan individu,ko nak buat kerja ke,taknak ke,pegi mati la!
tapi ni markah kumpulan dan aku terlibat same! reti tak?
alasan-alasan bodoh contohnya:
1. ala..banyak sangat la kalau nak taip
2. saya dah cari dalam internet tapi xjumpa.

ini semua kerja orang malas,tahu?ko taknak ngaku yg sebenarnya ko tak buat kerja kan?senang crita,ko bagi alasan taik ni.time laptop rosak ko bagi alasan,ni bile laptop dah ada,ko cakap malas nak taip sebab panjang.hebat2..

dan dalam internet tu,segala mak nenek ada dalam tuh,ko tahu?
setakat nak cari alamat persatuan pendidikan,jangan tipu aku lah wei!
aku tak cakap kerja yang aku buat tuh perfect dah,tapi at least ko usaha la sikit nak mantapkan ko punya part! reti?

lagi satu,jangan ingat lect ko tak amik kira segala aspek yang ko ingat dia xkisah tuh.
slide perlu di-print-out.dan bagi kat dia.jangan suke2 hati cakap 'tak payah print lah!'

tahun depan jangan harap aku nak berkolaborasi dengan ahli kumpulan yang macam korang ni lagi.sekian!

p/s: entry yang penuh perasaan! jerk betul!

tertinggal pulak

hari tu pernah sebut kat adik aku yg aku nak letak gambar-gambar menggedik ni dalam blog tapi lupa.
sekarang baru ingat.
lambat sikit takpe kan?huhu

alia,kakakmu ini comel sungguh,kan?hahahahhaa


ini bukti kedua.memang tak diragui kan?huhu

p/s: motif entry ini adalah,rindu rumah.cepatlah study week!

fragile bella


ayat ini di-copy-paste memandangkan aku tak reti nak berpuitis cantik-cantik.
:
:
:
:
:
:
:
:
:
The most fragile part in a girl body is her heart. So, take a good care of it. Its nice to see. Nice to hold. But once broken, considered for ever! (bukan considered sold yer)

bimbo?

tadi time class english for comm 1,lect sebut pasal BIMBO.
dulu pernah dengar tapi xpernah nak endahkan apa kejadahnya BIMBO ni.
then baru la aku tahu rupenyer BIMBO is describe as woman who is physically attractive but has a low intelligence or poor education.
atau dalam bahasa Melayunya,muka cantik tapi bodoh.

BIMBO jugak didefinisikan sebagai a girl who is stupid, wears lots of make up and is obsessed with boys and clothes. Generally blonde but there are exceptions. Usually hang around i with other bimbos. You can spot them because they will be the big group of girls that all look the same and are giggling hysterically.

BLONDE and BODOH.selalu jugak dengar perkaitan ni kan?haha..

semoga saya,gf-gf anda,isteri-isteri anda dan sahabat-sahabat anda bukanlah dalam kategori si BIMBO ini.hihi

padah tahan kencing

sekejap tadi google 'padah tahan kencing'
tapi xjumpa.
memang aku ni kurang pandai la kalau bab google benda-benda alah pasal info-info ni.
yang aku tahu,akan menyebabkan batu karang,jangitan pada salur kencing dan merosakkan buah pinggang.
tak tahu sejauh mana ketepatan fakta rekaan aku ni.
sebab tu la aku try google tapi hampa.huhu
dan yang paling hampeh,aku google 'padah tahan kencing', sekali keluar ni!

ada jugak yer fan page macam ni?
tak tahulah nak describe ape.
kreatif atau agak bangang?lawak mungkin?
cis! cis! cis!

gambar lawak

sedang kepala dan jiwa sedikit kusut and serabut,terjumpa gambar alah ni.
owh bebeh,korang memang hot dalam outfit tersebut! haha

mantap kan?sexy gile tuh!
fesyen rambut yang paling xleh bla abad ini! haha

p/s: mungkin dah boleh tukar desktop kot?fikir-fikirkan dan selamat beramal

berhenti.sudahlah tu..

sarah
cukuplah.
jangan berangan lagi.
jangan kau tertipu lagi.
jangan kau nak perasan lebih-lebih.
anggap saje semuanya tipu.dan sekadar menjage prasaan.
ingat.
jangan nak perasan lebih-lebih.
jangan mengharap tinggi-tinggi.
jangan mengharap langsung,sebenarnya.
langsung jangan.please.
set dalam mind betol-betol.
sudah-sudahlah.
yer?

Tuesday, October 19, 2010

more than words can say


i miss u.
i miss u so bad.
and i won't forget you.
owhh its sooo sad..

i hope u can hear me.
bcuz i remember it clearly.
the day you ~~~~
was the day i found it won't be the same.

-ramona lavigne.

p/s:
selamat malam dunia
selamat malam semesta
selamat malam semua!
semoga esok kita bisa bangun dan bernafas lagi
dan boleh menatap ceria makcik matahari lagi

hari ini,aku..

hari ni tarikhnya 20.10.2010.

hari ni aku berumur 20 tahun, 100 hari.

hari ni dah 109 hari aku berada di perak sebagai penuntut UPSI.

hari ni aku dah ada 6 orang adik beradik

hari ni aku ada 1 ibu, 2 bapa

hari ni aku gembira untuk banyak benda.

hari ni aku bersyukur kehadratNya.

hari ni aku punya 1012 orang dalam frenlist fb.

hari ni aku punya ramai yang sayang aku

hari ni aku dah tulis 107 entry(je?)

hari ni aku ketawa dan senyum beribu-ribu kali

hari ni aku punya stalker blog yang kantoi

hari ni dah 1240 kali orang view blog aku

hari ni aku dah 32 hari aku tak jumpa umi,baba dan adik2

hari ni dah setelkan segala keje sekolah aku

hari ni aku xpernah nyesal ambil STPM

hari ni aku tulis entry sambil makan kerepek tiram.

hari ni aku tahu.siapa kamu dalam hidup aku.

terima kasih,hari ini.

benda hampeh ni pown nak kecoh ke?

tadi 2 orang mangkuk cantik datang melawat rumah aku.eh tipu.datang diskas pasal buku log pengurusan ko.cehh,diskas la sangat.
then dorang bercerita,aritu google 'SK Pendita Zaaba' then tiba-tibe kuar link blog aku yang tak fofuler ni.awww,bangga siot.
depan2 dorang aku test google jugak.

aku: eh,apesal takde kuar pon nama blog aku?

zu: yeke?aritu kitorang buat ada je kuar,bila sarah honey bercerita

eqin: ala,senang2 ko taip je kat google searh tuh nama blog ko.

dan aku terus buat ni.

(sila klik untuk tumbesaran yg lebih sihat)

ahh..annoying gile kan?google nama blog sendiri!
gila! gila! haha
dah,jangan layan entry gila tak agak2 ni.haha

stay forever with me.

"They say that love is forever
Your forever is all that I need
Please stay as long as you need
Can't promise that things won't be broken
But I swear that I will never leave
Please stay forever with me."

"The way that we are
It's the reason I stay
As long as you're here with me
I know we'll be Ok."

Please stay forever with me..
stick with me

-if im James Dean,u're Audrey Hepburn

Monday, October 18, 2010

da reason is you


tell me that you love me.
tell me that you miss me.
tell me that you need me.
tell me that you happy for me.
tell me that you're not lonely.
tell me that you love me,
tell me that you love me,
tell me that you love me.

i need you like a heart needs a beat.

"bukan memahami,tp blaja tolak ansur."
okay,terkena lagi.haha

"jgn sakitkn ati sdiri"
dan aku,masih kekal nama HONEY.

can't stop smiling.

TQ

Saturday, October 16, 2010

aiskrim goreng


sebelum sambung belajar ni aku pernah jugak berangan-angan nak buat aiskrim goreng.memandangkan kat terengganu agak susah nak jumpa aiskrim goreng yag betul-betul menawan kalbu.

pernah buat research pasal benda alah ni.chewahhh.haha
nanti balik cuti mid sem ni nak buat la.itupun kalau sempat memandangkan adik aku ada yang rindu cupcake aku.mungkin buat cupcake dulu la kot.

aiskrim gorang nampak macam senang je nak buat.
kalau google resipi dia,macam-macam pesen orang buat benda ni.ada yg guna roti dan dikapit dengan acuan karipap,ada yang salut aiskrim tu pakai telur dan cornflakes pun ada.yang pasti,jangan digoreng lama-lama sangat.

write 40 interesting facts about yourself


1. im not into coffee but i just love the Perl' Cafe.

2. i love bellogwalking.

3. aku pernah derma darah.twice

4. i dun noe how to classify a good and a bad song.

5. i love to write just because i love to read what i've wrote in a certain moods.

6. i found myself easy to cry when its about thinking of my parent.

7. i adore,heart,love and live my family the most

8. i had a trouble about waking up early in the morning.i rather didn't sleep

9. i had short-sightedness

10. i cant' eat sushi.tak sedap langsung ikan mentah camtuh!

11. i eat cadbury a lot.sebab tu aku gemok.haha

12. aku telan ulam.i love them the most!

13. aku xsuke mereka yg suke mekap tebal2 sangat.i look them as a human with lack of self-confidence.huhu

14. im so afraid yet curious when its bout my future.

15. im taken but still,my parents own me.

16. i have lots of friends but a very little bestfriends in mind.

17. i used to adore the skuter besi

18. i dont curse at everyone with sumpahan yg melampau.mencarut.tahu?

19. i cant accept when ppl cannot tolerate with me.

20. i hate a noise when im doing my assignments.

21. annoying ppl.i can live with that but please jgn over sangat.

22. i have a list of my most faveret blog =_=

23. i have a person who love my cheeks.haha

24. i have rambut yg curly besar-besar.sometime aku suke.sometime aku xsuke

25. aku suke berangan pandai main piano.annoying gile je.haha

26. aku xsuke hal-hal berkaitan politik.

27. im passionate about my education of being a teacher.

28. i can make cupcakes.and i noe lots of ppl jealous with that.

29. ppl suke meniru. i cannot live with that.menyampah!

30. very camwhoring.sangat-sangat.

31. i love my uni library.never fails to make me want a pee.haha

32. i consider my self as between introvert and extrovert.hihi

33. i love beaches.rivers.lakes.everything about water.bring me there!

34. i know a lot of jokes and also teka-teki.

35. pernah dan selalu berangan aku ada abang kandung.dulu lah.haha

36. daddy said im more to a boy with chinese look but still,i dun noe the truth about it.

37. its good when i finally noe there's a silent readers of my blog.haha

38. i love taking quizzes on fb and i have a lot of time for it

39. lebih suke kawan-kawan yg lama berbanding yg baru-baru

40. agak kureng dengan manusia yg kure-kure iaitu yg agak lambat berjalan,bergerak dan paham setiap perkara yg berkias-kias.

Titi Kamal Feat. Anji Drive - Resah Tanpamu

pagi ni bersiar-siar ke bllog orang sebelum tunggu jam 10 ni untuk jumpe lecturer.
dan tibe-tibe jumpa lagu sedap ni.lalu aku mau share suda~~
haha..nakal pulak lagu ni..try la dengar



Sayang aku tahu
Kita tak banyak bicara
Kau jauh di sana
Ku menyimpan tanya

Sayang aku tahu
Kita tak banyak bertemu
Namun hanya kamu
Yang ada di hati

Jangan sampai kau lukai hatiku
Aku resah lalui waktu tanpamu
Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka

Jangan ragu..

Sayang aku mau kita
‘kan slalu menyatu
Walau kadang rindu
Menyiksa batinku

Sayang aku mau
Jangan pernah kau meragu
Walau aku jauh
Hatiku untukmu

Jangan sampai kau lukai hatiku
Aku resah lalui waktu tanpamu
Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka

Jangan ragu.. percayalah..

Jangan sampai kau lukai hatiku
Aku resah lalui waktu tanpamu
Jangan sampai kau ragukan cintaku
Aku takkan membuatmu terluka

Friday, October 15, 2010

good morning sunshine

hello ppl!
pagi ni lagi sekali saya xtido.rugi kan weekend saya?erghhh wadefak betol.
pagi sabtu nak kena hadiri T.o.T.dari pagi jam 8 sampai ke 11 malam.
ape benda alah T.O.T ni pown aku xtahu.
teaching on teaching ke?or training on training.
antara 2 tu la..
so dengan tak tido,maka aku dengan konpemnya akan hadiri benda alah T.o.T tuh.
lau aku tido,maka semestinya aku takkan bangun.huhu

owhhhhh...(mengeluh kesal untuk hari sabtu yang tiada rehat)

Thursday, October 14, 2010

Love The Way You Lie- Eminem & Rihanna



-lagu ini tiada kaitan antara idup dengan yg mati yer.
lagu ni sedap bagi aku.dan suara rihanna & eminem sedap!
<3 <3 <3

renovation.

assalamualaikum semua..
baru balik dari kelas.kakanda marzaida batalkan kelas.lagi?
ahhhh disaat aku tengah semangat nak belajar ni,batal pulak dah.nanti nak kena ganti kelas malam-malam la ni.adoyai..kacau betol..

okay,merujuk perkara di atas,aku dah buat sikit renovation dekat blog ni.
header da tukar da.tapi macam geli je pakai gambar muka sendiri kan?ahh suke ati i la,blog i takkan nak letak muka u pulak.aww2.haha
yang tu first.seconda,aku dah tukar lagu.mcm soothing je lagu ni kan?sekali dengan player pown aku tukar.tukar angin la konon.hehe

background tak tukar.tetap yang ni jugak.sebab aku kan Sarah Hani (Sarah Honey).
so background Bee ni macam sesuai je.Honey & Bee.kan ke ada kaitan jugak sikit tuh.hehe..

p/s: okay.entry ni bosan dan takde isi.rugi je kau baca.
sekian terima kasih. :p

mutiara kata hari ini



kita selalu lupa apa yang kita miliki.
sebab kita selalu lebih ingat tentang apa yg orang lain ada.
kenapa?sebab kita xtahu nak bersyukur segala apa yg Allah kurniakan kpd kita.
kita sering alpa.kita rasa kita tak cukup bertuah dengan apa yg kita miliki.
patut ke?



dendam adalah manis.balasannya adalah pahit.
kenapa perlu dendam bila memaafkan adalah lebih baik?
puaskah kita bile dendam berjaya terbalas?
tepuk dada tanya iman.



Allah dah susun segalanya cantik-cantik dah..
kita hilang satu,mungkin Allah akan ganti dua,
kita buat baik,Allah balas baik dan begitulah sebaliknya.

the nails in the fence

one day(cheit,intro xleh bla), ada seorang kanak-kanak perempuan yang panas baran.asal silap sikit je dia nak marah.asal ada benda tak kena sikit je,dia nak naik angin.
suatu hari ni mak dia bagi sejumlah paku dan bagitau "setiap kali kau marah,kau ketuk paku-paku ni kat pagar rumah kita tu"
budak perempuan ni pown buat seperti yang disuruh mak dia.

hari pertama,dia ketuk sebanyak 37 paku.dan perkara ni berlanjutan sampai la beberapa minggu.dalam jangka masa tersebut,dia akhirnya berjaya kawal sedikit demi sedikit kemarahan dia dan dia jugak mendapati bahawa adalah lebih senang untuk dia mengawal kemarahan dia berbanding dengan mengetuk paku-paku ke pagar rumah.

finally,the day came when the girl didn't lose her temper at all..dia bagitau sama mak dia dan mak dia cadangkan supaya dia cabut semua paku-paku yang dah dia pakukan tu balik.days passed and all nails were gone.mak dia cakap, "you have done well my dear.but look at the holes in the fence"

"when u say things in anger,they'll will leave scars just like these"
"u can stab a knife at a person and pull it out again.it wont' matter how many times u say 'im sory' but LUKANYA MASIH DI SITU"

-saya dah pernah jadi pagar tu,pernah jugak jadi paku.awak pernah?




salam takziah..

tadi Tiekah MK text aku.ajak ke kampus untuk Pesta Konvo.owh,jahanam lagi pitis i kan ika?
takpelah..release tension la konon.esaimen segala dah setel.
balik je terus tido.awal gile.pukul 10 kot tido.haha
so sekarang bangun solat isyak.dan bersiar2 ke blog yang dalam blog list.

jalan ke sana,jumpa cerita pasal penyokong bola sepak Kelantan yang meninggal kes kena pukul ngan penyokong Selangor..haiya,mana tamadun mereka?mana hilang rasa perikemanusiaan mereka?siap boleh bangga lagi boleh jadi kaki pukul mati.hebat ke?sendiri tanggung..
aku amik kesempatan ni untuk ucapkan takziah kepada keluarga dan kaum kerabat Allahyarham.Al-Fatihah~~~

tinggal lagi berapa minggu sebelum aku balik kampung.muka macam biasa la,muka teruja nak jumpe anak-beranak nanti.suke~~~~~~~
doakan aku selamat dari segala bala bencana dan semoga perjalanan aku pulang ke rumah nanti selamat.
(di kesempatan ini jugak aku nak ucap takziah juga buat keluarga dan kaum kerabat mangsa tragedi 10/10/10..Al-Fatihah~~~)

Wednesday, October 13, 2010

kakandaku kannamah,kakandaku ilman

malam ni aku tido lewat lagi.
esok kakanda puan kannamah batalkan kelas!
owh berita gembira buat aku dan anak-beranak(budak kelas aku).
both assignment kakanda puan kannamah pown aku da hantar.

ini nak cakap bongkak ni,aku dah setelkan semua sekali assignment individu aku.sila rujuk sidebar bertajuk CHECKLIST.hehe
kawan-kawan sekalian sila jangan jeles sama i.
(cis,jangan perasan segalanya dah setel.sebenarnya ada lagi sikit2 tak setel.haha)

owh yes.
i really need a sum of money.
tiket bas balik terengganu-kesayanganku untuk raya haji.
17hb kakanda ilman-comel(yg urus tiket bas UPSI) akan datang untuk collect duit tiket.
duit untuk support keinginan perutku.
duit untuk bagi makan jajan untuk telepon mobilku.
duit untuk bayar bas harian ke kampus.
ah ini tipu.jangan percaya.sebab duit bas dah dimasukkan sama yuran daftar bulan 7 haritu.hehe

sekian,selamat hari menjahanamkan-lagi-pitis kerana bila pagi menjelma,aku nak setelkan segala hal print dan binding tape aku punya surat-surat cinta untuk lecturers.

Tuesday, October 12, 2010

BACALAH YASSIN

entry ni aku copy from FB bear.
jom pakat kita baca dan amal.

RASULULLAH s.a.w telah bersabda yang bermaksud:
"Bacalah surah Yassin kerana ia mengandungi keberkatan", iaitu:
1. Apabila orang lapar membaca surah Yaasin, ia boleh menjadi kenyang.
2. Jika orang tiada pakaian boleh mendapat pakaian.
3. Jika orang belum berkahwin akan mendapat jodoh.
4. Jika dalam ketakutan boleh hilang perasaan takut.
5. Jika terpenjara akan dibebaskan.
6. Jika musafir membacanya, akan mendapat kesenangan apa yang dilihatnya.
7. Jika tersesat boleh sampai ke tempat yang ditujuinya.
8. Jika dibacakan kepada orang yang telah meninggal dunia, Allah meringankan siksanya.
9. Jika orang yang dahaga membacanya, hilang rasa hausnya.
10. Jika dibacakan kepada orang yang sakit, terhindar daripada penyakitnya.
11. Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati dan hati al-Quran itu ialah Yassin. Sesiapa membaca surah Yassin,nescaya Allah menuliskan pahalanya seperti pahala membaca al-Quran sebanyak 10 kali.
12. Sabda Rasulullah s.a.w lagi, "Apabila datang ajal orang yang suka membaca surah Yassin pada setiap hari, turunlah beberapa malaikat berbaris bersama Malaikat Maut. Mereka berdoa dan meminta dosanya diampunkan Allah, menyaksikan ketika mayatnya dimandikan dan turut menyembahyangkan jenazahnya".
13. Malaikat Maut tidak mahu memaksa mencabut nyawa orang yang suka membaca Yaasin sehingga datang Malaikat Redwan dari syurga membawa minuman untuknya. Ketika dia meminumnya alangkah nikmat perasaannya dan dimasukkan ke dalam kubur dengan rasa bahagia dan tidak merasa sakit ketika nyawanya diambil.
14. Rasulullah s.a.w bersabda selanjutnya: "Sesiapa bersembahyang sunat dua rakaat pada malam Jumaat, dibaca pada rakaat pertama surah Yaasin dan rakaat kedua Tabaroka. Allah jadikan setiap huruf cahaya di hadapannya pada hari kemudian dan dia akan menerima suratan amalannya di tangan kanan dan diberi kesempatan membela 70 orang daripada ahli rumahnya tetapi sesiapa yang meragui keterangan ini, dia adalah orang-orang yang munafik.

tapah, the memory never ending

semalam ke SK Pendita Zaaba,somewhere in Tapah.
gile best! ni lawatan kelas kami untuk sem1 ni.
pergi 40 orang, diiringi sorang tutor UPSI,encik Azrol or smthing nama dia.huhu
kitorang bertolak around 8pg.
cakap banyak pown xguna jugak.
jom kita layan gambar!

tgk muka aku,xtido sejak semalam.esaimen punya pasal.ok aku tipu,kes excited sangat nk keluar dari tanjung malim.haha


baru sampai sementara tunggu pihak skolah tuh sambut.


meet my 'Anak Murid'! ajis.adorable.and akan ingat smpai bile-bile.paling mengharukan dia xingt nama org lain,ingt nama aku je.Sarah.huhu


sini aku nak citer bout interview ngn ajis.

aku: nama sape?

ajis: abdul aziz,panggil ajis.

aku: adik bradik brape orang? nama?

ajis: 4 orang.kakak2 nama sabarina and sabariah.abg nama ghani.

aku: wah! nama mak n ayah?

ajis: mohamad ali dan zabedah

aku: ayah kau peminat p.ramlee kan? hahahhaha HEBAT! =_=

aku nih gambar dalam kelas pemulihan dorang.


yang ni,semata2 nak kasi budak klas A jeles.well,kami singgah kat Hutan Lipur Kuala Woh.solat zohor and main air.tanx kepada Encik Azrol and jugak Abg drebar bas yang baik hati lg sporting! yeah!


otw balik,berkaroeke beramai2..aku nyanyi dalam hati je.dorang la yg nyanyi.hehe.muka penat sorang,smpai kolej jam 5 ptg camtu.balik terus upload gambar.lps isyak trus tido.awal gila.haha

Monday, October 11, 2010

tugasan.AutumnInMyHeart.

rasa macam da lama pulak tak karang blog.
uhh agak lama kot.sehari setengah.ehh?yeke?

okay.agak bizi untuk siapkan beberapa assgmnt.
alhamdulillah sekarang cuma tinggal 1 asgmnt je yg blom sentuh.
selebihnya dah siap dan bakal di submit jumaat ni paling lewat.
but my mum pesan supaya make sure rabu ni da setel sumer skali so that aku tak la kelam kabut sangat. i promise i will umi.
and a BIG tanx 4 dat.heeee :)))

my roomate pelik.
aku ni da tahu banyak keje tapi sempat lagi layan drama Autumn In My Heart kat Youtube.huhu..ni wanie and mekchek la yg sebut2 pasal drama nih..skali melekat la smpai ke abess...


sekarang da episod 11 part 4/6..huhu
mula2 tgk citer ni, i keep wondering.kenapa aku takde abang?haha..ye.soalan agak bodoh kan?
ape? da out of date?biar la..
this story never fails to make me cry u know?
walopon yg ni the third or maybe the forth im watching this.

grr...sudhlah..entry ini bosan..tiada isi.bye2

Friday, October 8, 2010

doa senjata orang MUKMIN

BERIKUT ADA PANDUAN TATA CARA BERDOA IAITU:

1) ANGKAT TANGAN KE PARAS DADA


2) RAPATKAN KEDUA-DUA BELAH TAPAK TANGAN


3) “APABILA URAT TANGAN BERTEMU IA AKAN MENJADI SEPERTI HURUF BA пе . TITIK BA TERLETAK DI HATI KITA. KEDUDUKANNYA RENDAH DARI TANGAN YG KITA TADAH. SETIAP HURUH HIJAIAH DIDALAM AL QURAN ADA MALAIKAT YANG MENJAGANYA. HURUF BA DIJAGA OLEH MALAIKAT BERNAMA ‘HAR HAYAAIL’. MALAIKAT INI AKAN MENGANGKAT DOA KITA TERUS MENGHADAP ALLAH TANPA SEBARANG PERANTARA. OLEH ITU BERDOA BERSUNGGUH-SUNGGUH DENGAN PENUH PENGHARAPAN.

4) DUDUKLAH DALAM KEADAAN SOPAN SEPERTI DUDUK IFTIRASY DAN DUDUK TAHIYAT AKHIR. JIKA BERDIRI TEGAKKAN BADAN BETUL-BETUL DAN JANGAN MENYANDAR / BERSANDAR.

5) SEPANJANG BERDOA, BANYAKKAN MEMUJI KEBESARAN ALLAH DAN MENYEBUT NAMA-NAMA ALLAH YANG LAIN YANG BERSESUAIAN DENGAN KEPERLUAN DOA KITA PADA MASA ITU. CTHNYA… JIKA BERDOA MOHON DIPERMUDAHKAN REZEKI, SEBUTLAH NAMA ALLAH AR-RAZAQ DAN DISUSULI JUGA DENGAN BERSALAWAT NABI SAW

6) BERDOALAH BERSUNGGUH-SUNGGUH DARI HATI. GUNALAH BAHASA YG DAPAT DIFAHAMI KERANA ALLAH MAHA PENGASIH DAN SANGAT MEMAHAMI DAN MENDENGAR SEGALA BICARA TULUS HAMBA-HAMBANYA

7) AJARKANLAH ADAB BERDOA KEPADA SELURUH AHLI KELUARGA SEDARI USIA KECIL KERANA INSYA ALLAH IA AKAN DAPAT MEMBENTUK PERIBADI BAIK DALAM KEHIDUPAN.

WALLAHU’ALAM
(sumber: ILUVISLAM)

sahabat.BFF.BFF yg betol2 BFF.

duduk kat sini xbest.
aku rindukan cara persahabatan macam yang dulu.
rindukan layanan kawan yang dulu.
macam kawan2 skolah bukit jawa.
kawan2 skolah padang midin.
xlupa kawan2 skolah ss.
rindu semua tuh..

juga rindu pada BFF aku.
yg slalu ada untuk gosip dengan aku.
yang selalu ada bila aku ada masalah.
yg slalu ada untuk teman aku ke tandas time tengah2 malam.

perihal mereka


susah kan bila ada jenis kawan yang xsuke trima kritikan?
padahal kritikan tuh sangat2 la bermanfaat untuk mereka.
sekali nk meradang pulak dia.
tegur mekap comot pown nak marah.
aparaaaaa
tapi takpe.aku xamik port sangat la.
ko bukan bestfren aku pon.haha
jahat2 aku nih.alah,biar lah.

ni pulak perihal budak-budak.
susah jugak kan bila perangai budak tak abis2 lagi,dibawak ke kehidupan dewasa.
owhhhh...please lahh...
sekali nama je budak,memang always be berperangai budak.
berjanji dengan orang lain,dengan orang lain pulak dia pergi.
hampeh kau budak.
blah3

p/s: entry ini sepatotnya lebih beremosi tapi dengan adanya sifat2 anti Geramji saya yang diperolehi ketika PLKN dulu,saya shuhhhh2 jaoh2 Geramji2 tersebut.
dan juga,entry ini adalah untuk menyejukkan hati saya yg tengah geram dan bengang.
okay,sekian.

Thursday, October 7, 2010

meroyan versi broken English

another day without sleeping.
am i great? haha
just finished my solat subuh and chatting with roomate.
yes,she accompany me without sleeping until this morning.
last nite im doing my Encik Sarib homework.
its 7o% finished while the rest,
i'll continue with it later.
act im supposed to submit that thing on this morning
but due to some BIG problem happened last few weeks,
i got to do it again.yup.wadefak.haha

okay.sudah2 la ngade2 guna broken English anda kat sini wahai Sarah Honey.
malu je.nnti kena gelak dgn readers.
readers,jgn gelakkan English saya.
okaylah.nak mandi,kelas start jam8.
baibai teletubbies.

Tuesday, October 5, 2010

Bagaimana Jika Allah Mencintai Kita?

Lazimnya andai kita mencintai atau merindui seseorang, kita mempunyai keinginan untuk memberitahu orang lain. Seboleh-bolehnya biar semua orang tahu bahawa kita sedang mencintainya. Hati merasa bahagia andai perasaan itu dapat dikongsikan bersama.

Agaknya, bagaimana pula jika Allah mencintai seseorang?

Dalam satu hadis, Rasulullah SAW pernah bersabda :

"Sesungguhnya Allah SWT jika mencintai seorang hamba, maka Dia memanggil malaikat Jibril dan berkata: "Wahai Jibril, aku mencintai orang ini maka cintailah dia!" Maka Jibril pun mencintainya, lalu Jibril mengumumkannya kepada seluruh penduduk langit dan berkata: "Wahai penduduk langit, sesungguhnya Allah mencintai orang ini, maka cintai dia." Maka seluruh penduduk langit pun mencintainya. Kemudian orang itu pun dicintai oleh segenap makhluk Allah di muka bumi ini." (Hadis Riwayat Bukhari)

MasyaAllah! Lihatlah cinta Allah..Sungguh luar biasa hebat..

Ketika Allah mencintai seseorang, Allah yang Maha Agung tidak cukup dengan hanya mengatakan "Aku cinta si dia!"

Tetapi Allah memaklumkan kepada seluruh makhluk-Nya.

Apa kata Allah dalam hadis tersebut?

"Wahai Jibril, aku mencintai orang ini maka cintailah dia!"

Maka Jibril pun membuat pengumuman :

"Wahai penduduk langit, sesungguhnya Allah mencintai orang ini, maka cintai dia."

Kemudian orang itu pun dicintai oleh segenap makhluk Allah di muka bumi ini.

Oh Ar-Rahman Ar-Rahim, bahagianya mereka yang benar-benar dicintai Allah. Pasti hidup mereka sentiasa tenang dan diberkati.

Bayangkan jika semua pembaca iLuvislam.com disayangi Allah SWT. Pasti dunia ini dipenuhi dengan kebahagiaan.

Tidakkah kita mahu menjadi seorang yang benar-benar dicintai Allah?

Namun, selama ini, cinta siapa yang kita kejar?
(diam dan berfikir.ya,aku terasa) :(

====sumber dari iLUVislam

rindu rumah lagi

its 1.33am and suddenly my mum call..

umi: tengah buat pe?

me: buat esaimen..

umi: chewahh buat esaimen

me: dh biar,wat keje sekolah.haha

umi: hor..lain kali sebut je tgh buat keje skolah.

.............

okay pasni no more perkataan esaimen.
bakal diganti kepada "KEJE SKOLAH". LOL

okay ni crita pasal coya-adik-tersayang.

umi: tadi kain tertutup muka hanan,coya panggil umi,sebab nak bgtaw.

me: pastuh?

umi: dia panggil "ZUE!!!!!!!!!!!" tuh kain tutup kepala hanan

me: hahahhahahahahahahahahahahaa

btw,Zue tuh nama umi aku, Zubaidah.short form yg selalunya baba wt panggil umi.
nakal kau budak kecik.

sama tapi tidak serupa

tadi tengah survey cari gambar Sambung Titik untuk kajian kes aku, tetiba jumpa satu gambar yang lawak.tapi xnak tunjuk lagi.

okay cuba tengok gambar nih.
gambar band The Beatles.
da biasa tengok kan?


cuba tengok yang ni.band Hujan.
mesti da biasa tengok jugak.kan kan kan?


okay..skrg pejam mata,bukak cepat2.
tengok nih.

awwwwwwwwww! wayyyy tooooo cuteeeee!
LOL.hahahaha..ubat cerah mata untuk aku malam nih. :p

Monday, October 4, 2010

dilema subuh hari


it's 6.28 am.
and still belum tido since semalam.
hebat kan aku?
aahhhh...suke ngaku diri hebat.
eh mestilah! semangat semangat! kan?

sekarang tgh berpikir...
kelas jam 11 pagi.1030 da nak kena turun.
kalau aku tido,konpem xcukup tido gk nih.
takpela,xpayah tido.
tido malam ni je.kasi tubuh letih2 sikit.
then barula aku dapat tidur senyenyak BABY.awwww.haha

so now,ada baiknya aku buat esaimen.
(mata dah kuyu dan minta dipejam rapat2)

p/s: duhai mata,sabar yer.malam ni kita rehat.
minggu ni kau dan aku ada urusan penting utk disetel.
sabar yer sayangku si mata?